Wat is permanente make-up (PMU)?

U wil er dus graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze eis vaak niet genoeg tegemoet komen. Permedic kan u hierbij een handje helpen! Investeer daarom in uzelf! 

Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners permanent aangebracht.

Tijdens het sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u 's morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats.

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid (epidermis). Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Andere woorden voor permanente make-up zijn micro-pigmentatie, dermatografie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigmentatie.

Een PMU specialist moet in  uiterst hygiënische & veilige omstandigheden werken  met een professioneel apparaat en éénmalige, steriele naalden onder lokale verdoving. 

De permanente make-up behandeling bevat meestal 2 behandelingen, waarbij vooraf in gezamenlijk overleg wordt bepaald wat het beste is qua vorm en kleur voor de klant, want iedereen is anders, elk gelaat is immers uniek. 

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Ongeveer vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan eventueel gepaard gaan met kleine schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er mogelijks iets te licht uit. Na minimaal vier weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Dit alles mondt uit in een verfijning van zowel de ogen, de wenkbrauwen als de lippen.  

's Morgens, 's middags en/of ’s avonds: u hebt altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, zorgen de aangebrachte accenten ervoor dat u er nog goed blijft uitzien.

Doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen bespaart u zich dagelijks veel tijd.

Voor dames die een bril dragen is het niet altijd makkelijk om make-up aan te brengen. Permanente make-up kan hierbij een hele opluchting zijn: u kunt zich immers nooit meer vergissen! 


Wenkbrauwen 
 ………………………..geven een mooiere gezichtsexpressie!

Heeft U weinig of geen haartjes meer ten gevolge van chemo of alopecia? Heeft u vroeger te veel geëpileerd ?

Door middel van microblading (haarsimulatie)  wordt dit volledig gecorrigeerd, zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met microblading worden gecamoufleerd.  

 

Ogen   …………..zijn de spiegels van de ziel!

Altijd mooie ogen, zonder u zorgen te moeten maken over uitgelopen make-up.

Met permanente make-up kan via gebruikmaking van verschillende kleuren, het uitzicht en de uitstraling van de ogen worden verfraaid. Het hoeft immers niet altijd zwart te zijn.

Bij de eyeliners wordt er tussen de haartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht. 

Lippen  ……………..een natuurlijke liplijn preciseert een vollere mond!

Uw natuurlijke liplijn wordt vooraf hertekend. Er wordt rekening gehouden met asymmetrieën, onregelmatigheden zoals pigmentverlies, witte plekjes (hypopigmentatie). Met permanente make-up wordt aldus een natuurlijke aanvulling of extra accent bereikt. Het corrigeren van lippen zorgt ervoor dat deze een symmetrisch aanzicht krijgen. Dit is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft.  

 

Doet de behandeling pijn?
PMU kan een lichte pijn veroorzaken, afhankelijk van uw persoonlijke pijngrens. Via een wettige verdoving, kan de huis een uur op voorhand verdoofd worden. Dit kan thuis al gebeuren of in het instituut. Ikzelf werk heel rustig, neem dus de tijd, waardoor het vanzelf ook minder pijnlijk is.

De duur van uw permanente make-up behandeling
De behandeling in Permanente make-up duurt ongeveer 1 - 2 uur. 

De nazorg
Met een juiste  verzorging is de wonde na ongeveer een week genezen. Voor een optimaal resultaat is er na elke specifieke behandeling een extra nazorg nodig. De nodige instructies zijn aangewezen voor alle behandelingen in permanente make-up/micro pigmentatie en worden u in het instituut meegegeven. Er is geen hinder voor het uitvoeren van uw dagdagelijkse activiteiten.

Duur van het resultaat
Je mag rekenen op ongeveer 2 jaar, rekening houdend met het goed navolgen van de verzorging.