Veelgestelde Vragen

 • Wie komt in aanmerking voor permanente make-up?

  Iedereen die er elke dag stralend verzorgd wil uitzien zonder moeite. Maar ook mensen die nood hebben aan een correctie, zoals een tepelhofreconstructie, het wegwerken van een hazenlip of het hertekenen van verloren wenkbrauwen. Ook sportievelingen of mensen met een allergie voor gewone make-up komen in aanmerking. Kortom ... iedereen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud.

 • Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

  Ik reduceer de onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij een computergestuurde pigmentatiemachine. Bovendien gebruik ik aangepaste crèmes. Het aanbrengen van permanente make-up wordt dan ook meestal als weinig pijnlijk ervaren.

  Dit hangt natuurlijk af van de persoonlijke pijngrens.

 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

  Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Uw levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van UV-licht spelen een rol. Permedic volgt daarom elke behandeling op de voet. Één jaar na uw behandeling bellen we u op en vragen we of uw permanente make-up al dan niet bijgewerkt moet worden.

 • Is permanente make-up wel veilig?

  Ja. Permedic werkt met een zeer veilig pigmentatieapparaat en volledig goedgekeurde kleurpigmenten. Bovendien wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt. 

 • Moet ik zelf de kleur bepalen?

  Neen. Bij Permedic hebt u de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Toch adviseer ik u graag welke kleur het beste bij u past en het meest natuurlijke resultaat geeft. De uiteindelijke keuze gebeurt uiteraard in overleg.

 • Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?

  Bij Permedic start elke behandeling met een voorgesprek. Zo leer ik uw wensen en uw medische achtergrond kennen. Samen bepalen we dan de methode die voor u het beste en meest natuurlijke resultaat zal geven.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

  Meestal duurt het aanbrengen van permanente make-up twee tot drie uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de te behandelen huidoppervlakte.

 • Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

  Na het aanbrengen van de permanente make-up geef ik u een aantal richtlijnen mee om ervoor te zorgen dat u een optimaal eindresultaat behaalt (verzorgende crème...). 

 • Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

  De eerste week na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na drie tot vijf weken.

 • Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?

  Ja. U kunt nog steeds feestmake-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht extra in de verf zetten. Permanente make-up accentueert uw natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen kan dus nog altijd.

 • Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

  Neen. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met behulp van een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Toch zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken totaal verschillend.