Wat is medische pigmentatie?

Medische pigmentatie (ook dermopigmentatie of micropigmentatie genoemd) wordt momenteel veelvuldig toegepast, bijvoorbeeld na  borstreconstructies,  bij huidletsels en/of littekens; ook bij haarsimulatie.

Na een borstreconstructie bij vrouwen en/of mannen is het tepelhof soms volledig weggenomen en/of beschadigd. Er wordt dan een tepel of tepelhof gepigmenteerd, waardoor de borsten weer "completer" worden.

In optimale hygiënische omstandigheden wordt met een steriele naald pigment ingebracht, met de bedoeling de huid te camoufleren en/of te kleuren in die zones die door plastische of esthetische chirurgie zijn aangetast.

Medische pigmentatie wordt ook toegepast om bepaalde gezichtslittekens ( ook "hazenlip") of om een kale wimper- of wenkbrauwzone te camoufleren, bijvoorbeeld na chemotherapie.

Microblading is ook heel efficiënt voor alopecia patiënten door middel van haarsimulatie in baard, wenkbrauwen en/of haren.

De kostprijs van een behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone. Of dit gebeurt met of zonder verdoving, is afhankelijk van de gevoeligheid. 

Het resultaat is duurzaam, maar vervaagt meestal na een aantal jaren (afhankelijk van blootstelling aan de zon). De pigmentatie kan dan worden opgefrist. Klanten genieten dan uiteraard van een voordeeltarief.